recept: Zöldséges kelbatyu, Kifőzde
Zöldséges kelbatyu
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej kelkáposzta,
40 dkg darált sertéshús,
20 dkg vegyes zöldség,
2 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
zsír, ételízesítő, bors, pirospaprika



A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és forró, ételízesítős vízben 3-4 percig blansírozzuk.
A vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk és a káposzta vizében megfőzzük.
A darált húst (a legjobb tarjából) összekeverjük a felvert tojásokkal, a lereszelt vöröshagymával, ízesítjük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával.
Három-négy káposztalevelet egymásra terítünk, rátesszük a hús negyedét és arra ráhalmozzuk a zöldség negyedét. Letakarjuk káposztalevéllel, majd óvatosan, nem túl lazán feltekerjük és a tekercs végeit benyomkodjuk. Ha szükségesnek ítéljük, átszúrhatjuk hústűvel, hogy a tekercs szét ne essen, és kizsírozott tepsibe tesszük.
További három tekercset készítünk a fenti módon.
Olvasztott zsírral és tejföllel (bőven) bekenjük a tekercseket és forró sütőben lefedve kb. 30-40 percig sütjük.
Könnyű, finom étel, rizzsel adhatjuk (amit a káposzta levével párolunk).

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs

Forrás: Saját képzeletem szárnyán született :-)

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:37:34 - 1.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez