Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1 kis fej kelkáposzta, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg vegyes zöldség, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, zsír, ételízesítő, bors, pirospaprika |
A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és forró, ételízesítős vízben 3-4 percig blansírozzuk. A vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk és a káposzta vizében megfőzzük. A darált húst (a legjobb tarjából) összekeverjük a felvert tojásokkal, a lereszelt vöröshagymával, ízesítjük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával. Három-négy káposztalevelet egymásra terítünk, rátesszük a hús negyedét és arra ráhalmozzuk a zöldség negyedét. Letakarjuk káposztalevéllel, majd óvatosan, nem túl lazán feltekerjük és a tekercs végeit benyomkodjuk. Ha szükségesnek ítéljük, átszúrhatjuk hústűvel, hogy a tekercs szét ne essen, és kizsírozott tepsibe tesszük. További három tekercset készítünk a fenti módon. Olvasztott zsírral és tejföllel (bőven) bekenjük a tekercseket és forró sütőben lefedve kb. 30-40 percig sütjük. Könnyű, finom étel, rizzsel adhatjuk (amit a káposzta levével párolunk). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|